Meni Zapri

Varstvo osebnih podatkov

V POSREDOVANJE GUGI in na naši spletni strani www.posredovanjegugi.com spoštujemo vašo zasebnost ter varujemo vaše podatke.
Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • naznani uporabnik:
  v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani
 • naročnik na e-novice:
  v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je le vaš elektronski naslov in izbira e-novic, ki jih želite prejemati na vaš naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-novici) in se s tem izbrišete iz naših seznamov.
 • registrirani uporabnik

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 1. Identiteta: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku. Podatki poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani Moj račun.
 2. Kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani  Moj račun.
 3. finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 4. podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, ter oddani komentarji in ocene naših izdelkov. Te podatke lahko vidite in urejate preko strani Moj račun.
 5. tehnični podatki:
  za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu vaše naprave, brskalniku, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Posredovanje GUGI lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke kot so piškotki sistemov Google Analytics, Facebook. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 1 leto, potem postanejo neaktivni.

Kako pridobivamo podatke

-ko se naročite na katerokoli izmed naših e-novic
-ko pregledujete naše vsebine
-ko objavite vprašanje, komentar ali oceno kateregakoli izmed naših izdelkov
-ko nam posredujete različna vprašanja preko kontaktnih obrazcev na naši spletni strani.
-ko z nami komunicirate preko družbenih omrežij Google, Facebook nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili vi.

Kaj delamo s podatki?

Podatke o uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
 • izvedbo vaših naročil
 • za analize poslovanja, spremljanje statistik, obnašanja kupcev, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

Podatke o naročilih na naše e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko na željeni naslov dostavimo izbrano e-novico.
Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletni strani, bomo uporabili izključno za pripravo odgovora na vprašanje.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov?

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi naročil, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov.

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo blaga.
 • izvajalcem plačil (na primer Paypal),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe.

Zagotavljanje varnosti

Na naši spletnii strani uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Vladimir Dlouhy s.p.